Sticlă sau plastic pentru ochelarii de soare?

Sticlă sau plastic pentru ochelarii de soare?

Din fericire trăim în secolul 21, când ne bucurăm de tehnologie de fabricare modernă pentru multe materii prime, printre care și plasticul și sticla. Iar acum nu mai este chiar atât de important din ce material sunt făcuți ochelarii noștri de soare. Datorită acestor tehnologii azi obținem aceeași claritate atât printr-o lentilă din sticlă organică (plastic), cât și printr-o lentilă din sticlă minerală (sticlă). Important este ca lentilele lor să ne protejeze corespunzător ochii şi să reziste în timp. 

Diferența dintre ele este că sticla este mai grea şi mai casantă decât plasticul. Plasticul, pe de altă parte, e ușor și mai rezistent la șocuri ca sticla, dar se poate zgâria mai ușor.  

Și dacă tot povestim de materialele din care pot fi făcuți ochelarii de soare, vă mai spunem că istoria lor debutează încă din preistorie, când inuiții purtau ochelari realizați din fildeși de morsă și se uitau printr-o mică deschidere, decupată în ochelari, pentru a bloca razele solare. Ochelari de soare realizați din panouri plane de cuarț afumat, ce erau folosiți pentru a proteja ochii de lumină, au putut fi întâlniți în China secolului XII sau posibil mai devreme. Există documente antice care descriu că judecătorii chinezi purtau ochelari de soare din cristal, pentru a-și ascunde expresiile faciale în timpul interogării martorilor.

Pe la mijlocul secolului XVIII, în jurul anului 1752, James Ayscough a început să facă experimente cu lentile colorate. Acesta credea ca ochelarii cu nuanțe precum albastru sau verde ar putea corecta unele deficiențe de vedere, neavând vreun interes în ceea ce privea protecția împotriva razelor solare. Apoi, la începutul anilor 1900, folosirea ochelarilor de soare a devenit tot mai răspândită, mai ales printre vedetele de cinema. Se credea că purtarea ochelarilor era un mod de a evita să fie recunoscuți, dar un motiv alternativ la problemă era faptul că aveau ochii înroșiți de la reflectoarele puternice în fața cărora trebuiau să stea pe timpul filmărilor. 

Pe scurt, ochelarii de soare trebuie să fie nu doar o declaraţie de modă, ci o declaraţie de sănătate a ochilor. Și vă mai spunem un secret: prevenirea afecţiunilor degenerative oculare trebuie să înceapă din tinereţe, pentru a vedea bine la vârste înaintate.

Fetele de la Eyes Optic sunt cele mai tari, atât de tari încât merită o cutie de Raffaello de fiecare dată. Sunt fete care te fac să te simți bine, servicii de calitate și prețuri fără concurență. Te asteaptă mereu cu zâmbetul pe buze și cu o cafea bună bonus :) Recomand cu încredere Eyes Optic, din toate punctele de vedere.

Augustin

Nu știu dacă la Eyes Optic îți găsești perechea sau perechea te găsește pe tine, dar cu siguranță e locul unde ochii sunt vedetele. La fiecare vizită sunt sfătuită atât din punct de vedere medical, cât și estetic, astfel că ies mereu de acolo cu o viziune mai clară asupra lumii. Sunt primită cu căldură și tratată cu profesionalism.

Mihaela Samsodan

De când mă știu, am avut o reală problemă când a trebuit să îmi fac ochelari. La Eyes Optic am găsit o echipă prietenoasă și foarte pregătită profesional, care dintr-o mare gamă de lentile și rame, a reușit să mă ghideze către un produs perfect pentru mine. Recomand cu mare drag.

S

Sunt extrem de mulțumită de experiența pe care am avut-o la Eyes Optic. Personalul a dat dovadă de profesionalism și amabilitate, oferindu-mi ajutor și explicându-mi fiecare detaliu al procesului pe parcursul tuturor vizitelor. Gamă variată de produse și servicii de înaltă calitate coroborate cu ambianță foarte plăcută și prietenoasă, m-au făcut să îmi doresc să revin după fiecare vizită. În plus, pentru orice întrebări poți reveni oricând, iar personalul este dornic să te ajute. Per ansamblu, cred că este una dintre cele mai bune optici din Cluj-Napoca și o recomand cu tărie.

Alexandra Anca

Eyes Optic oferă o experiență extrem de plăcută în ceea ce privește consultațiile și alegerea ochelarilor - atât tipul de lentile cât și tipul de ramă. Apreciez în mod special atenția unică pe care am primit-o când am învățat să port lentile de contact și suportul continuu în ceea ce privește lentilele de ultimă generație, care oferă cât mai mult oxigen și care mă ajută la menținerea sănătății ochilor, ca purtător zilnic de lentile. Recomand cu încredere Eyes Optic, datorită profesionalismului, al interesului în a da fiecărui client sfaturi personalizate și bine informate despre cele mai noi și de calitate produse de optică de pe piață.

Ana Barbu

Pe lângă calitatea produselor, am rămas impresioanată de atenția și de asistența acordată de către Eyes Optic. Pot să spun că este o clinică unde achiziționarea ochelarilor este o experianță plăcută și distractivă. Recomand cu încredere Eyes Optic datorită profesionalismului de care au dat dovadă și a produselor de calitate la prețuri mai mult decât competitive.

Cristina Iulia
În fiecare an apelez cu drag la serviciile oferite de Eyes Optic și pot să zic bucuroasă că am avut parte de cele mai frumoase experiențe, atât în ceea ce privește luarea deciziilor în alegerea tipului de ochelari care mi se potrivesc, cât și în consiliere legat de tot ceea ce ai de făcut dacă dorești să porți și lentile de contact.
Dacă ar fi să caracterizez Eyes Optic în trei cuvinte, aș spune: Profesionalism, Performanță și Promptitudine.
Mă semnez, Un Pacient Răsfățat
Diana Popa