Importanța ochelarilor de soare

Importanța ochelarilor de soare

Sunt sau nu ochelarii de soare doar un accesoriu de modă? Vă putem spune sigur că influențează cu siguranță o ținută pe care o adoptăm sau pot să dea un aer sofisticat chiar și unor haine simple. Însă rolul lor este muuuuuult mai important. Atât de important încât Uniunea Europeană i-a clasificat în grupa dispozitivelor de protecție individuală. Și suntem perfect de acord cu ei, pentru că au o contribuție extraordinară la protejarea ochilor noștri.

Ochii noștri, în prezența unei lumini puternice încearcă să se apere singuri prin funcția de ecranare a cristalinului și a pigmenților oculari ai retinei, micșorând fanta palpebrală, contractând pupila, dar în condițiile unei expuneri îndelungate la soare devine utilă și binevenită folosirea unor lentile aeriene de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete. V-am spus cam cum stau lucrurile în termeni de specialitate. Mai pe românește spus, aceste radiații ultraviolete pot fi dăunătoare ochilor noștri dacă stăm expuși la ele pentru mai mult timp, așa că medicii și experiența ne recomandă să folosim ochelari de soare.

Vă vine să credeți sau nu, ochii sunt la fel de vulnerabili la strălucirea soarelui ca și celelalte părți ale corpului pe care le protejăm cu diferite loțiuni. Aici, stratul protector trebuie să fie oferit de o pereche de ochelari de soare, obligatoriu cu protecție UV. Dacă ochelarii nu oferă protecție UV, ochii tăi vor avea de suferit. Lucrurile sunt simple: lumina este blocată de ochelari, irisul se deschide, iar radiațiile pătrund cu mai multă ușurință și ne dăunează. Studii făcute de cercetătorii americani au demonstrat că expunerea prelungită la razele ultraviolete poate duce la un risc crescut de apariție a cataractei și a bolilor degenerative ale retinei.

Cantitatea de lumină care ajunge la ochi depinde de culoarea și grosimea lentilelor, de materialul din care sunt făcute și de tratamentele aplicate pe acestea. La ochelarii de soare de uz general transmisia de lumină este de aproximativ 15-25% din toată lumina vizibilă, iar ochelarii de soare folosiți pentru mare altitudine au o transmisie a luminii de 4-10%, motiv pentru care ei nu pot fi folosiți la condus sau în activitatea de zi cu zi.

Ochelarii de soare trebuie să ofere protecție împotriva strălucirii. Anumite suprafețe reflectă o mare cantitate de lumină și acest lucru poate să îți distragă atenția sau să ascundă anumite obiecte. Ochelarii de soare buni elimină complet acest tip de strălucire folosind polarizarea. Dar mai multe despre cum să ne alegem ochelarii de soare, într-un articol viitor. Stați cu ochii pe noi!

Fetele de la Eyes Optic sunt cele mai tari, atât de tari încât merită o cutie de Raffaello de fiecare dată. Sunt fete care te fac să te simți bine, servicii de calitate și prețuri fără concurență. Te asteaptă mereu cu zâmbetul pe buze și cu o cafea bună bonus :) Recomand cu încredere Eyes Optic, din toate punctele de vedere.

Augustin

Nu știu dacă la Eyes Optic îți găsești perechea sau perechea te găsește pe tine, dar cu siguranță e locul unde ochii sunt vedetele. La fiecare vizită sunt sfătuită atât din punct de vedere medical, cât și estetic, astfel că ies mereu de acolo cu o viziune mai clară asupra lumii. Sunt primită cu căldură și tratată cu profesionalism.

Mihaela Samsodan

De când mă știu, am avut o reală problemă când a trebuit să îmi fac ochelari. La Eyes Optic am găsit o echipă prietenoasă și foarte pregătită profesional, care dintr-o mare gamă de lentile și rame, a reușit să mă ghideze către un produs perfect pentru mine. Recomand cu mare drag.

S

Sunt extrem de mulțumită de experiența pe care am avut-o la Eyes Optic. Personalul a dat dovadă de profesionalism și amabilitate, oferindu-mi ajutor și explicându-mi fiecare detaliu al procesului pe parcursul tuturor vizitelor. Gamă variată de produse și servicii de înaltă calitate coroborate cu ambianță foarte plăcută și prietenoasă, m-au făcut să îmi doresc să revin după fiecare vizită. În plus, pentru orice întrebări poți reveni oricând, iar personalul este dornic să te ajute. Per ansamblu, cred că este una dintre cele mai bune optici din Cluj-Napoca și o recomand cu tărie.

Alexandra Anca

Eyes Optic oferă o experiență extrem de plăcută în ceea ce privește consultațiile și alegerea ochelarilor - atât tipul de lentile cât și tipul de ramă. Apreciez în mod special atenția unică pe care am primit-o când am învățat să port lentile de contact și suportul continuu în ceea ce privește lentilele de ultimă generație, care oferă cât mai mult oxigen și care mă ajută la menținerea sănătății ochilor, ca purtător zilnic de lentile. Recomand cu încredere Eyes Optic, datorită profesionalismului, al interesului în a da fiecărui client sfaturi personalizate și bine informate despre cele mai noi și de calitate produse de optică de pe piață.

Ana Barbu

Pe lângă calitatea produselor, am rămas impresioanată de atenția și de asistența acordată de către Eyes Optic. Pot să spun că este o clinică unde achiziționarea ochelarilor este o experianță plăcută și distractivă. Recomand cu încredere Eyes Optic datorită profesionalismului de care au dat dovadă și a produselor de calitate la prețuri mai mult decât competitive.

Cristina Iulia
În fiecare an apelez cu drag la serviciile oferite de Eyes Optic și pot să zic bucuroasă că am avut parte de cele mai frumoase experiențe, atât în ceea ce privește luarea deciziilor în alegerea tipului de ochelari care mi se potrivesc, cât și în consiliere legat de tot ceea ce ai de făcut dacă dorești să porți și lentile de contact.
Dacă ar fi să caracterizez Eyes Optic în trei cuvinte, aș spune: Profesionalism, Performanță și Promptitudine.
Mă semnez, Un Pacient Răsfățat
Diana Popa