Cum aplicăm lentilele de contact?

Cum aplicăm lentilele de contact?

Lentilele de contact sunt o alternativă grozavă la ochelari, mai ales când e foarte soare afară și nu ai ochelari de soare cu dioptrii. Sau când practici sporturi care nu îți permit purtarea de ochelari. Sau îți vor scoate machiajul în evidență, așa cum ochelarii nu o vor face niciodată. În plus, ele nu se aburesc și nu îți limitează câmpul vizual. Dar știm că cel mai mare impas apare atunci când trebuie să le punem sau să le scoatem de pe ochi. Vă sfătuim din suflet să apelați la un optician atunci când le folosiți pentru prima dată, pentru a vă explica cu răbdare toți pașii, însă dacă acest lucru nu este posibil, am făcut o listă de pași pe care trebuie să-i urmați pentru ca ochii să fie fericiți și după aplicarea lentilelor de contact.
Cum aplicăm lentilele de contact? Urmează pașii de mai jos, iar șansele de reușită sunt mari.

Pregătirea lentilelor
– spală-te foarte bine pe mâini cu apă și săpun
usucă-ți mâinile folosind un uscător sau un prosop de hârtie și evită prosoapele textile, pentru că pot lăsa scame
– dacă îți aplici lentilele deasupra chiuvetei, ai grijă să acoperi gaura de scurgere pentru a nu pierde lentila în cazul în care o scapi
– dacă totuși o scapi, lentila trebuie clătită cu soluție, iar apoi poți relua procesul
scoate ușor lentila din lens case cu buricul degetului
– manevreaz-o cu grijă că se poate rupe ușor

Verificarea poziției lentilei
– plasează lentila pe buricul degetului cu partea deschisă în sus. Lentila se poziționează întotdeauna pe degetul arătător
– verifică dacă forma acesteia este a unui semicerc regulat; dacă are marginile ușor încovoiate în exterior, înseamnă că lentila este pe dos și trebuie întoarsă
– pentru a întoarce lentila, aceasta se poziționează în palmă, se adaugă câteva picături de soluție peste și se întoarce ușor pe cealaltă parte
– lentila nu trebuie aplicată niciodată pe ochi dacă este întoarsă deoarece te va incomoda și nu vei vedea clar

Aplicarea lentilei pe ochi
– privește direct în oglindă (ideal ar fi să ai una cu efect de mărire a reflexiei)
– ridică pleoapa superioară cu degetul arătător de la mâna stângă (dacă ești dreptaci și cu degetul arătător de la mâna dreaptă dacă ești stângaci)
– trage ușor în jos pleoapa inferioară cu degetul mijlociu de la mâna dreaptă (dacă ești dreptaci și cu degetul mijlociu de la mâna stângă dacă ești stângaci)
– poziționează cu atenție lentila pe irisul ochiului astfel încât marginea lentilei să fie în contact cu suprafața ochiului
– clipește ușor de câteva ori pentru a ajuta lentila să se poziționeze
– repetă procedura și pentru celălalt ochi

Dar vine și vremea când trebuie să le dăm jos. Cum facem?

Pregătirea pentru scoaterea lentilelor
– la fel ca și în cazul aplicării lentilelor, mâinile trebuie să fie foarte curate și bine uscate, fără urme de cremă
– întinde un prosop curat pe o suprafață dreaptă
– pregătește lens case-ul și asigură-te că este curat și umplut cu soluție specială proaspătă

Înlăturarea lentilelor de contact
– trage ușor în jos pleoapa inferioară
– cu degetul arătător, trage încet lentila de pe iris spre cornee (partea albă a ochiului)
– ciupește foarte ușor lentila cu degetul arătător și degetul mare
– dacă lentila rămâne pliată, pune-o în lens case cu soluție, și las-o câteva minute să se rehidrateze înainte să o desfaci

Să nu fii dezamăgit(ă) dacă nu îți iese din prima. Cu cât vei face asta de mai multe ori, cu atât îți va fi mai ușor.

Să ne revedem sănătoși!

Fetele de la Eyes Optic sunt cele mai tari, atât de tari încât merită o cutie de Raffaello de fiecare dată. Sunt fete care te fac să te simți bine, servicii de calitate și prețuri fără concurență. Te asteaptă mereu cu zâmbetul pe buze și cu o cafea bună bonus :) Recomand cu încredere Eyes Optic, din toate punctele de vedere.

Augustin

Nu știu dacă la Eyes Optic îți găsești perechea sau perechea te găsește pe tine, dar cu siguranță e locul unde ochii sunt vedetele. La fiecare vizită sunt sfătuită atât din punct de vedere medical, cât și estetic, astfel că ies mereu de acolo cu o viziune mai clară asupra lumii. Sunt primită cu căldură și tratată cu profesionalism.

Mihaela Samsodan

De când mă știu, am avut o reală problemă când a trebuit să îmi fac ochelari. La Eyes Optic am găsit o echipă prietenoasă și foarte pregătită profesional, care dintr-o mare gamă de lentile și rame, a reușit să mă ghideze către un produs perfect pentru mine. Recomand cu mare drag.

S

Sunt extrem de mulțumită de experiența pe care am avut-o la Eyes Optic. Personalul a dat dovadă de profesionalism și amabilitate, oferindu-mi ajutor și explicându-mi fiecare detaliu al procesului pe parcursul tuturor vizitelor. Gamă variată de produse și servicii de înaltă calitate coroborate cu ambianță foarte plăcută și prietenoasă, m-au făcut să îmi doresc să revin după fiecare vizită. În plus, pentru orice întrebări poți reveni oricând, iar personalul este dornic să te ajute. Per ansamblu, cred că este una dintre cele mai bune optici din Cluj-Napoca și o recomand cu tărie.

Alexandra Anca

Eyes Optic oferă o experiență extrem de plăcută în ceea ce privește consultațiile și alegerea ochelarilor - atât tipul de lentile cât și tipul de ramă. Apreciez în mod special atenția unică pe care am primit-o când am învățat să port lentile de contact și suportul continuu în ceea ce privește lentilele de ultimă generație, care oferă cât mai mult oxigen și care mă ajută la menținerea sănătății ochilor, ca purtător zilnic de lentile. Recomand cu încredere Eyes Optic, datorită profesionalismului, al interesului în a da fiecărui client sfaturi personalizate și bine informate despre cele mai noi și de calitate produse de optică de pe piață.

Ana Barbu

Pe lângă calitatea produselor, am rămas impresioanată de atenția și de asistența acordată de către Eyes Optic. Pot să spun că este o clinică unde achiziționarea ochelarilor este o experianță plăcută și distractivă. Recomand cu încredere Eyes Optic datorită profesionalismului de care au dat dovadă și a produselor de calitate la prețuri mai mult decât competitive.

Cristina Iulia
În fiecare an apelez cu drag la serviciile oferite de Eyes Optic și pot să zic bucuroasă că am avut parte de cele mai frumoase experiențe, atât în ceea ce privește luarea deciziilor în alegerea tipului de ochelari care mi se potrivesc, cât și în consiliere legat de tot ceea ce ai de făcut dacă dorești să porți și lentile de contact.
Dacă ar fi să caracterizez Eyes Optic în trei cuvinte, aș spune: Profesionalism, Performanță și Promptitudine.
Mă semnez, Un Pacient Răsfățat
Diana Popa