Ce este tratamentul antireflex?

Ce este tratamentul antireflex?

O lentilă de ochelari are în mod normal reflexii între 8 și 20%. Cu ajutorul tratamentului antireflex, aceste reflexii se reduc până la 1 – 4%, în funcție de tipul de antireflex. Ați observat, desigur, că prin folosirea lentilelor convenționale, fără tratament antireflex, vederea dumneavoastră este mult mai expusă sursei de lumină naturală sau artificială.

Cu ajutorul unui tratament antireflex aplicat pe o lentilă veți vedea mai clar și mai bine datorită transparenței mărite. De asmenea, lentila cu tratament antireflex subliniază culoarea și estetica ochilor și măresc rezistența lentilei din material organic la acțiuni mecanice în viața de zi cu zi, deoarece sunt asociate cu tratamente de durificare. Tratamentul antireflex asigură o protecție sporită împotriva luminii artificiale și în special în cazul conducerii pe timp de noapte.

Beneficiile tratamentului ANTIREFLEX:

 1. Protecție vizuală maximă
 2. Confort vizual sporit
 3. Vedere clară la citit și la distanță
 4. Eliminarea reflexiilor iritante
 5. Percepția naturală a culorilor
 6. Claritatea imaginii
 7. Aspect plăcut datorită culorilor folosite
 8. Transparență mai mare
 9. Aburire scăzută la schimbarea de temperatură
 10. Curățare mai ușoară a lentilei
 11. Creșterea rezistenței la zgârieturi

Antireflexul nu este un lux, este o necesitate! Pentru că:

 1. Lumina care cade pe suprafața unei lentile nu trece în întregime prin aceasta. O parte este reflectată și formează pe ambele suprafeţe ale lentilei reflexii deranjante pentru purtător, reduc transparenţa și conduc la o imagine estompată şi neclară.
 2. Cu cât indicele de refracţie al lentilei este mai mare, cu atât reflexiile sunt şi ele mai mari. De aceea, lentilele cu indice mare (1,8; 1,9) se recomandă numai cu tratament antireflex.
 3. Din cauza reflexiilor se transmite mai puţină lumină ochiului, deci vederea este mai slabă, lucru evident mai ales dimineaţa şi seara.

Tratamentul antireflex reprezintă:

 1. Eliminarea reflexiilor deranjante ale luminii artificiale (multiple straturi antireflex cu nuanţe diferite: albăstruie, albastru-verzui, verde, verde-auriu, maro-aurie)
 2. Tratament de durificare
 3. Tratament hidrofob, oleofob și antistatic

Beneficii:

 1. Transparenţă maximă a lentilei: vedere mai clară, ochi  mai bine văzuţi
 2. Contrast optim al imaginilor: înlăturarea durerilor de cap specifice intervalelor prelungite de concentrare vizuală
 3. Evitarea apariției premature a oboselii ochilor
 4. Asigură un confort sporit la condusul mașinii pe timp de noapte prin eliminarea reflexiilor iritante provenite de la farurile mașinilor

Tratamentul de durificare conferă lentilelor o rezistenţă mult mai mare la zgârieturi comparativ cu lentilele convenţionale. Beneficiaţi astfel de menţinerea performanţelor optice ale lentilelor (confort optic) pe o durată mai mare de timp. Rezistenţa chimică a tratamentului reduce riscul deteriorării lentilelor la contactul accidental cu diferite substanţe (acetonă, alcool, fixativ).

Tratamentul hidrofob, oleofob și antistatic reduce la minim aderenţa picăturilor de apă, a murdăriei și a prafului pe suprafaţa lentilei. Astfel, lentilele rămân curate pentru mai mult timp şi se curăţă foarte uşor.

Fetele de la Eyes Optic sunt cele mai tari, atât de tari încât merită o cutie de Raffaello de fiecare dată. Sunt fete care te fac să te simți bine, servicii de calitate și prețuri fără concurență. Te asteaptă mereu cu zâmbetul pe buze și cu o cafea bună bonus :) Recomand cu încredere Eyes Optic, din toate punctele de vedere.

Augustin

Nu știu dacă la Eyes Optic îți găsești perechea sau perechea te găsește pe tine, dar cu siguranță e locul unde ochii sunt vedetele. La fiecare vizită sunt sfătuită atât din punct de vedere medical, cât și estetic, astfel că ies mereu de acolo cu o viziune mai clară asupra lumii. Sunt primită cu căldură și tratată cu profesionalism.

Mihaela Samsodan

De când mă știu, am avut o reală problemă când a trebuit să îmi fac ochelari. La Eyes Optic am găsit o echipă prietenoasă și foarte pregătită profesional, care dintr-o mare gamă de lentile și rame, a reușit să mă ghideze către un produs perfect pentru mine. Recomand cu mare drag.

S

Sunt extrem de mulțumită de experiența pe care am avut-o la Eyes Optic. Personalul a dat dovadă de profesionalism și amabilitate, oferindu-mi ajutor și explicându-mi fiecare detaliu al procesului pe parcursul tuturor vizitelor. Gamă variată de produse și servicii de înaltă calitate coroborate cu ambianță foarte plăcută și prietenoasă, m-au făcut să îmi doresc să revin după fiecare vizită. În plus, pentru orice întrebări poți reveni oricând, iar personalul este dornic să te ajute. Per ansamblu, cred că este una dintre cele mai bune optici din Cluj-Napoca și o recomand cu tărie.

Alexandra Anca

Eyes Optic oferă o experiență extrem de plăcută în ceea ce privește consultațiile și alegerea ochelarilor - atât tipul de lentile cât și tipul de ramă. Apreciez în mod special atenția unică pe care am primit-o când am învățat să port lentile de contact și suportul continuu în ceea ce privește lentilele de ultimă generație, care oferă cât mai mult oxigen și care mă ajută la menținerea sănătății ochilor, ca purtător zilnic de lentile. Recomand cu încredere Eyes Optic, datorită profesionalismului, al interesului în a da fiecărui client sfaturi personalizate și bine informate despre cele mai noi și de calitate produse de optică de pe piață.

Ana Barbu

Pe lângă calitatea produselor, am rămas impresioanată de atenția și de asistența acordată de către Eyes Optic. Pot să spun că este o clinică unde achiziționarea ochelarilor este o experianță plăcută și distractivă. Recomand cu încredere Eyes Optic datorită profesionalismului de care au dat dovadă și a produselor de calitate la prețuri mai mult decât competitive.

Cristina Iulia
În fiecare an apelez cu drag la serviciile oferite de Eyes Optic și pot să zic bucuroasă că am avut parte de cele mai frumoase experiențe, atât în ceea ce privește luarea deciziilor în alegerea tipului de ochelari care mi se potrivesc, cât și în consiliere legat de tot ceea ce ai de făcut dacă dorești să porți și lentile de contact.
Dacă ar fi să caracterizez Eyes Optic în trei cuvinte, aș spune: Profesionalism, Performanță și Promptitudine.
Mă semnez, Un Pacient Răsfățat
Diana Popa