Lentile bifocale vs. lentile progresive

Lentile bifocale vs. lentile progresive

Începem simplu, cu explicații pe înțelesul tuturor cu privire la cele două tipuri de lentile:

  1. La lentilele bifocale un segment special pentru vederea la aproape este încastrat în lentilă.
  2. La lentilele progresive zona pentru vederea aproape este realizată prin prisme, fără a mai avea un segment vizibil.

Lentile progresive reprezintă ultima inovaţie în tehnologia optică. Sunt acele lentile care permit vederea cu o singură pereche de ochelari la distanţă, intermediar şi aproape, înlocuind cele 2 perechi de ochelari. Lentilele progresive au un câmp vizual larg pentru toate distanţele şi au un aspect foarte plăcut datorită design-ului plat şi a faptului că tranziţiile dintre zonele pentru distanţă, intermediar şi aproape sunt invizibile.

Dezavantajul lentilelor bifocale faţă de lentilele progresive este că linia de demarcaţie între segmentele de adiţie este vizibilă, ceea ce produce un aspect mai puțin plăcut, iar trecerea de la o dioptrie la alta se face brusc, ceea ce scade confortul. În cazul lentilelor progresive, trecerea de la zona vizuală de aproape la zona vizuală de distanţă se face continuu, gradat, fără linii de demarcaţie vizibile şi fără treceri bruşte de la o zonă vizuală la alta. În plus, lentilele progresive oferă vedere clară şi la intermediar.

Când sunt recomandate lentilele progresive?
Lentilele progresive sunt recomandate întotdeauna atunci când ”braţele devin prea scurte” pentru citit. Atunci când efectiv mâinile nu sunt suficient de lungi pentru a ține cartea la o distanță ce îți permite să vezi clar. E momentul în care realizați că a venit timpul să folosiţi ochelari de citit sau lentile progresive, ce vă oferă libertate mai mare în utilizarea cotidiană.

O întrebare ce ne este adresată de multe ori de către pacineți este dacă pot folosi lentilele progresive în timpul urcării sau coborârii treptelor. Bineînţeles! Trecerea la lentilele progresive poate necesita o perioadă de acomodare, dar, în cazul lentilelor de ultimă generatie, această perioadă este redusă la minim.

Pot citi cu o lentilă progresivă la fel de bine ca şi cu o pereche de ochelari de citit? Cu o lentilă progresivă se poate citi confortabil, mai ales atunci când zona de aproape este largă. Dar în plus faţă de o pereche de ochelari de citit, cu ochelarii progresivi vedeţi clar şi în zonele de intermediar şi distanţă, fiind astfel o soluţie mult mai avantajoasă.

Fetele de la Eyes Optic sunt cele mai tari, atât de tari încât merită o cutie de Raffaello de fiecare dată. Sunt fete care te fac să te simți bine, servicii de calitate și prețuri fără concurență. Te asteaptă mereu cu zâmbetul pe buze și cu o cafea bună bonus :) Recomand cu încredere Eyes Optic, din toate punctele de vedere.

Augustin

Nu știu dacă la Eyes Optic îți găsești perechea sau perechea te găsește pe tine, dar cu siguranță e locul unde ochii sunt vedetele. La fiecare vizită sunt sfătuită atât din punct de vedere medical, cât și estetic, astfel că ies mereu de acolo cu o viziune mai clară asupra lumii. Sunt primită cu căldură și tratată cu profesionalism.

Mihaela Samsodan

De când mă știu, am avut o reală problemă când a trebuit să îmi fac ochelari. La Eyes Optic am găsit o echipă prietenoasă și foarte pregătită profesional, care dintr-o mare gamă de lentile și rame, a reușit să mă ghideze către un produs perfect pentru mine. Recomand cu mare drag.

S

Sunt extrem de mulțumită de experiența pe care am avut-o la Eyes Optic. Personalul a dat dovadă de profesionalism și amabilitate, oferindu-mi ajutor și explicându-mi fiecare detaliu al procesului pe parcursul tuturor vizitelor. Gamă variată de produse și servicii de înaltă calitate coroborate cu ambianță foarte plăcută și prietenoasă, m-au făcut să îmi doresc să revin după fiecare vizită. În plus, pentru orice întrebări poți reveni oricând, iar personalul este dornic să te ajute. Per ansamblu, cred că este una dintre cele mai bune optici din Cluj-Napoca și o recomand cu tărie.

Alexandra Anca

Eyes Optic oferă o experiență extrem de plăcută în ceea ce privește consultațiile și alegerea ochelarilor - atât tipul de lentile cât și tipul de ramă. Apreciez în mod special atenția unică pe care am primit-o când am învățat să port lentile de contact și suportul continuu în ceea ce privește lentilele de ultimă generație, care oferă cât mai mult oxigen și care mă ajută la menținerea sănătății ochilor, ca purtător zilnic de lentile. Recomand cu încredere Eyes Optic, datorită profesionalismului, al interesului în a da fiecărui client sfaturi personalizate și bine informate despre cele mai noi și de calitate produse de optică de pe piață.

Ana Barbu

Pe lângă calitatea produselor, am rămas impresioanată de atenția și de asistența acordată de către Eyes Optic. Pot să spun că este o clinică unde achiziționarea ochelarilor este o experianță plăcută și distractivă. Recomand cu încredere Eyes Optic datorită profesionalismului de care au dat dovadă și a produselor de calitate la prețuri mai mult decât competitive.

Cristina Iulia
În fiecare an apelez cu drag la serviciile oferite de Eyes Optic și pot să zic bucuroasă că am avut parte de cele mai frumoase experiențe, atât în ceea ce privește luarea deciziilor în alegerea tipului de ochelari care mi se potrivesc, cât și în consiliere legat de tot ceea ce ai de făcut dacă dorești să porți și lentile de contact.
Dacă ar fi să caracterizez Eyes Optic în trei cuvinte, aș spune: Profesionalism, Performanță și Promptitudine.
Mă semnez, Un Pacient Răsfățat
Diana Popa